Poslední RZ sezony 2015 zakončena 3. místem absolutně!

Poslední závody, kterých jsme se v roce 2015 účastnili, se nesly v duchu rally show. Prvním z nich byl Pražský Rallysprint 2015, jedoucí se na konci listopadu, kde byl poprvé v České republice představen náš vůz Renault Clio RS R3T. Posádku tohoto vozu tvořil Václav Stejskal jun. a Petr Glössl.

Cílem účasti v tomto závodě bylo představit tento nový vůz českým divákům a nasbírat první ostré zkušenosti za jeho volantem, a to především bez jakékoliv vzniklé újmy na vozidle. Obojí se podařilo, náš vůz sklidil mezi diváky pozitivní ohlasy a do cíle dojel bez jakéhokoliv poškození. Mohli jsme tak vyrazit vstříc dalšímu závodu, jímž byl 53. Rajd Barborka 2015.

Na tomto závodě pilotoval naše Clio R3T jeho tradiční jezdec Łukasz Byśkiniewicz se spolujezdcem Maciejem Wisławskim. V průběhu závodu se jim poměrně dařilo, když se drželi na druhém místě ve třídě. To jim zajistilo účast na závěrečné zkoušce – vyhlášené RZ Karowa, které se účastní pouze 30 nejlepších posádek závodu a která se koná, za obrovské divácké podpory, v noci, v samém centru Varšavy.

Na této závěrečné RZ předvedli Łukasz s Maciejem vynikající výkon, díky kterému dlouho drželi vedení v absolutním pořadí rychlostní zkoušky. Až v samém závěru se před ně dostaly dvě posádky, přičemž jedna z nich byla tvořena letošními mistry Evropy v rally K. Kajetanowiczem a J. Baranem. Posádka našeho Clia R3T tak v úplně poslední RZ roku obsadila krásné 3. místo absolutně, díky čemuž stanula na stupních vítězů ve vybrané společnosti.

Zpět na Aktuality